Post traumatisch stress syndroom en PTSS advocaat nodig?

PTSS is een psychische aandoening die mogelijk kan ontstaan naar een vervelende traumatische ervaring. Er zijn in Nederland een aantal beroepen waarbij deze aandoening vaker voorkomt door de aard van het werk. Zo kan iemand van de politie of ambulance bijvoorbeeld eerder in een traumatische situatie terechtkomen. Ook mensen uit het leger en treinmachinisten hebben relatief veel last van deze aandoening.

PTSS kan veel verschillende klachten hebben, denk bijvoorbeeld aan slapeloosheid of depressie. Ook herleven mensen met PTSS vaak wat ze hebben meegemaakt. Het is natuurlijk erg vervelend om telkens een traumatische ervaring te herleven. Indien je PTSS hebt opgelopen tijdens je beroep raad ik je erg aan om een PTSS advocaat in te schakelen.

Wat kan een PTSS advocaat voor je betekenen?

Als je last hebt van post traumatisch stress syndroom zal je vooral psychische hulp nodig hebben. Toch is het ook handig om een advocaat in te huren. Je werkgever zal tijdens je werk zoveel mogelijk moeten doen om te voorkomen dat deze aandoening ontstaat bij werknemers. Ook als de werkgever alles heeft gedaan om PTSS te voorkomen maar wanneer er toch iets heftigs gebeurd tijdens het werk zal deze je moeten helpen door de zorgplicht.

Een PTSS advocaat helpt je door te kijken of je werkgever daadwerkelijk alles heeft gedaan wat er gedaan moest worden. Als dit niet het geval is zal je waarschijnlijk recht hebben op een schadevergoeding. Je PTSS advocaat zal je dan helpen met het verhalen van deze schade op je werkgever en waar nodig bijstaan bij het juridische proces. Een PTSS advocaat met een erg goede naam is bijvoorbeeld DLSA Advocaten, gevestigd in Utrecht. Ik raad je erg aan om naar deze of een andere gespecialiseerde advocaat te stappen als je last hebt van PTSS.