Kom snel in actie tegen het UWV

bezwaarschrift uwv

Heeft het UWV een beslissing gemaakt, dan krijg je de beslissing in de meeste gevallen per brief thuisgestuurd. Vaak kan de beslissing grote gevolgen hebben op financieel gebied, maar je kunt er tegen in beroep gaan binnen een bepaalde termijn. Een bezwaarschrift UWV moet je binnen een gestelde termijn indienen, hierbij is het wel verstandig om een gespecialiseerde advocaat in de hand te nemen die ervaring heeft met deze zaken. Hiervoor ben je bij advocaatuitkeringen.nl aan het goede adres, deze advocaten zijn specialisten op het gebied van UWV zaken.

bezwaarschrift uwv

Financiële problemen

Helaas heeft een beslissing van het UWV vaak gevolgen voor de financiën, en kun je hierdoor in de problemen komen. Gelukkig kun je een bezwaarschrift UWV indienen, niet alleen wanneer je uitkering wordt stopgezet maar ook bij andere beslissingen. Je uitkering kan worden ingetrokken, stopgezet, verlaagd worden of teruggevorderd, maar ook een boete kan aan de orde zijn. Wat er ook aan de hand is, je kunt niet om een advocaat heen die gespecialiseerd is in deze specifieke zaken. De advocaat helpt je met erachter te komen, of de beslissing van het UWV wel rechtmatig is. Het bezwaarschrift moet goed onderbouwd zijn, de advocaat helpt je bij het opstellen ervan.

Bijstaan tijdens de hoorzitting

Ook tijdens een hoorzitting sta je er niet alleen voor om je bezwaarschrift UWV te verdedigen, maar staat de advocaat je bij. Soms is er meer tijd nodig om een bezwaarschrift in te dienen dan de wettelijke termijn, het is dan mogelijk om een tijdelijk bezwaarschrift in te dienen die voorzien is van je gegevens. De gronden van het bezwaar staan hier niet in vermeld. Een beslissing wordt binnen 13 weken genomen door het UWV, wanneer je het hier niet mee eens bent kun je in bezwaar gaan. Kijk op advocaatuitkeringen.nl voor een advocaat die je helpt.