Verbintenis door teambuilding

Teambuilding zorgt ervoor dat jij en jouw collega’s elkaar beter leren kennen op verschillende vlakken. In een groot deel van de gevallen is het zo dat jij jouw collega’s op oppervlakkig niveau kent. Je weet wellicht of je collega een partner heeft of kinderen maar weet je ook wat zijn of haar hobby’s zijn of wat iemand interessant vindt of motiveert? Door middel van teambuilding kun je jouw collega’s in een nieuw licht zien en samen werk je aan de vorming van een hecht team wat de werksfeer zeker te goede komt. Teambuilding kan worden ingezet voor kleine groepen maar ook voor grote groepen.

Een gezellige teambuilding dag met leuke activiteiten

Het doel van teambuilding is om jullie dichter bij elkaar te brengen. Dit kan worden gedaan met humor en gezamenlijke activiteiten. Een leuke en gezellige middag staat te allen tijde voorop want het moet een ongedwongen en fijne sfeer zijn. Op die manier kan iedereen zich ontspannen wat weer helpt om de elkaar beter te leren kennen. Lachen, spelen en humor staan bij teambuilding voorop. Na zo’n dag merk je dat het team zich veel meer verbonden voelt wat de sfeer op het kantoor aanzienlijk verbeterd. Door een betere werksfeer gaat de productiviteit ook weer omhoog doordat er beter kan worden samengewerkt. Ook gaan collega’s met meer plezier naar het werk als de werksfeer op kantoor goed is.

Op een leuke manier samenwerken

Er worden verschillende spellen gespeeld om de band te versterken tussen jou en jouw collega’s. Zo zijn jullie bijvoorbeeld samen bezig om tot eenzelfde eindresultaat te komen of moeten jullie samenwerken om een puzzel op te lossen. Door dit op een leuke en luchtige manier te doen heeft iedereen een leuke en fijne tijd en zijn jullie toch bezig om de band onderling te versterken. Wanneer de werknemers niet allemaal op kantoor komen om te werken is het ook mogelijk om te kiezen voor een online sessie. Hierin wordt er ook gewerkt aan het versterken van de band onderling maar dan via Skype, Zoom of Teams. Het effect blijft hetzelfde alleen ben je dan niet fysiek bij elkaar. Het eindresultaat blijft daarentegen wel gelijk. 

Waarom kiezen voor teambuilding?

Je kan het zien als een leuk teamuitje waar je gezellig samen wat gaat doen. Sommige bedrijven kiezen ervoor om ergens wat te gaan eten, te gaan bowlen of een andere activiteit te doen. Vaak zie je dat collega’s die elkaar al goed kennen meteen naar elkaar toetrekken waardoor er altijd dezelfde groepjes ontstaan. Dit is op zich niet erg, maar het is wel zo leuk als het hele team met elkaar overweg kan en elkaar leert kennen. Daarom kan teambuilding uitkomst bieden omdat je op een ongedwongen manier eens samenwerkt met collega’s die je normaal niet zoveel spreekt. Zo leer je iedereen beter kennen wat zorgt voor een verbintenis. Dit komt vervolgens weer goed van past op kantoor waar iedereen fijn met elkaar kan samenwerken. De activiteiten van TeamSpeling zijn leuk en luchtig en de uitkomst is dat iedereen elkaar beter leert kennen.