PVC of keramiek tegels

pvc tegels

De pvc tegels brengen veel op tafel, maar een andere keuze is het gebruik van keramische tegels. De keuze hangt meestal af van welke voordelen het beste bij je passen. Qua uiterlijk heeft de keramische tegel een voordeel omdat het pvc dit altijd zo goed mogelijk zal proberen na te bootsen. Pvc heeft echter meer opties tegen een redelijke prijs dan keramiek. Bovendien zijn keramische tegels beter bestand tegen water en hitte, maar veel moeilijker te onderhouden dan pvc tegels. Ten slotte zijn pvc tegels ook goedkoper, gemakkelijker te installeren en meer geluiddempend dan keramiek, maar keramiek is het meer duurzame materiaal met de juiste zorg.

Type PVC tegels

Naast het type vloer, zijn er ook verschillende soorten pvc tegels om uit te kiezen. Elk type is nog steeds gemaakt van polyvinylchloride, maar er zijn een paar verschillen tussen hen. Het eerste type zijn normale pvc tegels, de standaardversie van pvc tegels. De tweede zijn composiet tegels die veel worden gebruikt op commerciële locaties met veel verkeer. Deze composiet soorten voegen wat verpulverd steenstof toe aan het productieproces om het wat meer realisme te geven dan gewone pvc tegels. Ten slotte zijn er de luxe pvc tegels die veel dikker zijn dan de andere en als meer prestigieus worden beschouwd.

pvc tegels

Standaard of luxe tegels

Er zijn enkele grote verschillen tussen standaard pvc tegels ten opzichte van de luxe tegels. Het eerste verschil is de samenstelling aangezien luxe tegels dikker zijn en stijver van aard zijn, omdat ze meestal meer lagen en coating hebben, evenals wat verpulveren mineraal gehalte. Deze extra lagen en inhoud maken ook de uitstraling van luxe tegels beter, maar het verlaagt de weerstand tegen water, waardoor de standaard iets resistenter wordt. Ten slotte hebben de luxe tegels een sterkere duurzaamheid, een betere geluidsisolatie en gaan ze aanzienlijk langer mee dan standaard tegels, maar voor een hogere prijs.