Hek openen met gemak

EVA 5

Vindt u het vermoeiend om iedere keer uw hek te openen? Een elektrische hekopener gaat automatisch open. Het hek wordt geopend door op een afstandsbediening of op uw smartphone te drukken, waardoor u niet hoeft uit te stappen om het hek fysiek te openen of te sluiten. Daarnaast is een elektrische hek veiliger, doordat indringers de deur niet kunnen openen. Uw terrein is immers automatisch gesloten waardoor zij niet meer binnen kunnen komen. 

Soorten hekopeners

Er zijn verschillende hekopeners voor verschillende poorten, bijv. voor draaipoorten, schuifpoorten maar ook voor garagedeuren. Zo heb je de ondergrondse hekopener, dit is een draaipoortopener. Een voordeel van een ondergrondse poortopener, is dat hij onzichtbaar is; hij is tenslotte onder de grond. Let wel op dat niet altijd het plaatsen van een ondergrondse poortopener mogelijk is. Een andere draaipoortopener is de lineaire poortopener, waarbij de poortvleugel beweegt indien een cilinder inschuift of uitschuift. Hierbij moet de vleugel van de poort wel in één lijn (lineair) gemonteerd zijn. De laatste draaiopener is de knikarm hekopener, die twee armen bestaat: een gebogen en een rechte arm. Bij het openen van het hek, gaat de vleugel naar binnen, waardoor je wel moet voldoende ruimte hiervoor moet hebben. Naast de draaipoortopeners, zijn er schuifpoortopeners. Deze bevatten magnetische eindschakelaars, waardoor de poorten niet verder doorlopen. Als laatste zijn er garagedeuropeners. Ondanks dat er verschillende garagedeuren zijn, zoals openslaande deuren en kanteldeuren, kunnen voor deze deuren een elektrische hekopener worden toegepast.

De kosten

Dit hangt van verschillende factoren af. Allereerst gaat het erom wat voor poort/hek je hebt en wat voor soort hekopener je kiest. Daarnaast wat voor materiaal, beveiliging, design je kiest. Daarnaast wat voor gewicht de poort zou moeten aandrijven en waar die komt. Kort gezegd verschillen de prijzen en is het afhankelijk van wat voor soort en type poort of hek jij wilt.