Weten wat waar is met een CAD kaarten pakket

CAD kaarten pakket

Voor verschillende soorten banen en activiteiten, is het handig om te kunnen weten hoe een de kadastrale grenzen van een woonwijk zijn, of wat de bestemmingsplannen zijn voor het lege stuk grasland naast de deur. Met behulp van een CAD kaarten pakket kom je hier snel en gemakkelijk achter, omdat dit de verschillende informatie voor je samenvoegt. Het kaarten pakket bevat informatie over de verschillende percelen en gebouwen in een gebied, met hierbij ook een actueel en nauwkeurig bestemmingsplan. Doordat deze kaarten gebaseerd zijn op coördinaten, weet je zeker dat de locatie exact klopt.

CAD kaarten pakket

Een bestemmingsrapport voor inzicht

Een van de mogelijke kaarten die je kunt aanvragen als je informatie zoekt over een locatie, is een bestemmingsrapport. Dit is een bestand dat zowel een samenvatting geeft van een bestemmingsplan voor die specifieke locatie, met daarbij ook de regels en aanduidingen die van belang kunnen zijn. Wanneer je plannen hebt om een deel van je huis of bedrijf te gaan uitbouwen of verbouwen, dan heb je bijvoorbeeld een specifieke soort bestemming nodig van het perceel. Of dit er is, en andere informatie zoals de bouwregels en bouwhoogte, kan je vinden in dit bestemmingsplan.

Kadastrale grenzen zichtbaar op een percelenkaart

Wanneer je werkt met een tekenprogramma voor het ontwerpen van een wijkplan of wanneer je simpelweg een ruzie hebt met de buren over waar iedereens grenzen zijn, dan kan een percelenkaart of kadastrale kaart de uitkomst bieden. Deze kaart is een simpel opgezette kaart met lijnen, die precies aangeven wat de kadastrale grenzen zijn per perceelnummer. Doordat deze kadasterkaart gebaseerd is op coördinaten, kan het helemaal up-to-date zijn tot de dag van vandaag. Door de manier waarop de kadastrale of percelenkaart is opgemaakt, kan je het gemakkelijk in Autocad of een ander CAD of GIS-systeem gebruiken.