Weer of geen weer: met het laten bedrukken van zonnebrillen val je altijd op bij je klanten

zonnebrillen bedrukken

Als ondernemer sta je altijd voor de uitdaging om je merkbekendheid te vergroten. Een effectieve manier om dit te doen, is door het uitdelen van merchandise met je logo of andere marketinguiting erop. Denk bijvoorbeeld aan het laten bedrukken van zonnebrillen, petten, pennen, tote bags, T-shirts of mokken. Maar hoe kies je een goede merchandise en waar dien je op te letten bij het inkopen hiervan? In deze blog delen we vijf tips die je hierbij kunnen helpen.

Ken je doelgroep

Bij het kiezen van merchandise is het belangrijk om je doelgroep in gedachten te houden. Welke items sluiten aan bij de interesses van jouw doelgroep? Een strandbal kan bijvoorbeeld leuk zijn voor een jongere doelgroep in de zomer, maar is minder geschikt voor een zakelijke doelgroep. Zorg dus dat je de interesses en behoeften van je doelgroep goed kent, zodat je merchandise kunt inkopen die aansluit op hun wensen.

Kies voor kwaliteit

De kwaliteit van je merchandise reflecteert direct op de kwaliteit van jouw merk. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige merchandise. Dit betekent niet altijd dat je het duurste item moet kiezen, maar maak wel een weloverwogen keuze. Test bijvoorbeeld producten voordat je ze inkoopt en vraag samples op. Kies voor producten die lang meegaan en een merkwaardigheid hebben.

Wees consistent in je branding

Consistentie is cruciaal bij het bouwen van merkbekendheid. Pas je branding consistent toe op alle merchandise die je inkoopt. Dit betekent dat het logo, de slogan en het kleurenschema gelijk moeten zijn op alle items die je uitdeelt, zodat mensen jouw merk makkelijk herkennen. Laat bij voorkeur het drukwerk door één partij verzorgen, zodat de consistentie in design in ere blijft.

Kies items die nuttig zijn

Voordat je besluit om merchandise in te kopen, vraag jezelf af of het echt nuttig is. Zo ja, zorg dan dat je items kiest die praktisch in gebruik zijn en dus regelmatig gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een notebook, pennen of drinkflessen. Hoe vaker jouw merchandise gebruikt wordt, hoe meer exposure jouw merk krijgt.

Bestel op tijd

Het inkopen van merchandise is een proces dat tijd kost. Zorg daarom dat je op tijd begint met het kiezen van producten en het aanvragen van offertes. Hou rekening met de mogelijke levertijd en bestel op tijd. Op deze manier vermijd je teleurstellingen en kun je je producten ruim van tevoren uitdelen.

Samenvatting

Merchandise is een effectieve manier om je merkbekendheid te vergroten. Door rekening te houden met je doelgroep, te kiezen voor kwaliteit, consistent te zijn in branding, praktische items te kiezen en op tijd in te kopen, kun je het beste halen uit het uitdelen van merchandise. Zorg wel dat je producten kiest die je doelgroep echt zal gebruiken, zodat je maximale exposure krijgt. Start eens met een kleine batch samples, zodat je kunt testen wat het beste werkt voor jouw merk.

Bron: Bedrukken

bedrukken