Website video

Een video kan bijna niet meer ontbreken op een website. Tegenwoordig zijn de video’s overal te zien, waar je ook bent en dat is niet zo gek ook, want een website video heeft eigenlijk alles in zich. Te denken aan onderstaande punten:

Visuele instelling

Misschien weet je het ook uit eigen ervaring: het lezen van een lap tekst is doorgaans vermoeiender dan het kijken van een website video. Bij een video worden beelden vertoond en het is gebleken dat beelden toch beter en langer blijven hangen dan een stuk tekst wat gelezen wordt. Met bewegend beeld wordt de aandacht van de mensen meer getrokken en vast gehouden. 

Je vindbaarheid

Google wordt erg blij van website video’s. Wanneer je een website video hebt dan zal je veel makkelijker te vinden zijn bij Google dan wanneer je dat niet hebt. Altijd mooi meegenomen toch? Hoe hoger je bij Google op de lijst staat, hoe makkelijker en beter je te vinden bent als website.

Toegankelijk

Een video is – meestal – een stuk makkelijker te begrijpen dan een stuk tekst. Mensen kunnen bij een video vaak veel makkelijker hun hoofd erbij houden en ze zijn minder snel afgeleid, omdat de video zelf al alle aandacht trekt. Bij een stuk tekst kun je makkelijk afgeleid worden.

Meer impact met een website video

Een video heeft over het algemeen meer impact dan bijvoorbeeld boodschap via print. In een video kun je met verschillende tools de klant bereiken, enthousiasmeren en vasthouden. In een korte tijd kun je heel veel zeggen en overbrengen aan de klant en het blijft meestal ook hangen.