Wat is gevelreclame precies en welke verschillende vormen zijn er?

Om ervoor te zorgen dat bezoekers je bedrijf makkelijk voorbij zullen rijden is het van belang om er voor te zorgen dat je bedrijf goed zichtbaar is. Hiermee zorg je er meteen voor dat je bezoeker precies weet waar hij of zij zou moeten zijn. Dit kan je bewerkstelligen met reclame op de gevel van het pand of in de omgeving van het pand. Gevelreclame zou hierbij de aandacht van de bezoeker kunnen trekken. Maar wat is gevelreclame dan precies en welke vormen zijn daarin? Lees hier meer over in deze blog.

Wat is gevelreclame precies?

Gevelreclame is commerciële uiting geven aan je bedrijf op je bedrijfspand. Onder gevelreclame vallen verschillende dingen als belettering tot lichtreclame. Alles wat je maar kan bedenken om de zichtbaarheid en de herkenbaarheid van je bedrijf te versterken. 

Welke soorten gevelreclame zijn er? 

Er zijn vijf soorten gevelreclame die je toe zou kunnen passen op je bedrijfspand. Deze 5 vormen zijn:

  • Het beletteren van je ramen
  • Het plaatsen van gevelborden
  • Het bevestigen van gevelletters
  • Het plaatsen van lichtbakken
  • Verlichte letters op de gevel

Punten van aandacht bij het kiezen van gevelreclame

Voordat je gevelreclame gaat plaatsen moet je rekening houden met een aantal dingen. Dit geldt voor alle gevelreclames. Het gaat om drie punten waar je extra aandacht aan moet besteden:

Neem een opvallende kleur

Door een opvallende kleur te kiezen zorg je ervoor dat je opvalt. Hiermee versterk je meteen je imago en je merknaam. 80% zorgt ervoor dat een merk herkend wordt aan zijn kleur. Lees hier ook meer voor de beste kleur kiezen voor je bedrijfslogo. Dit kun je natuurlijk breed toepassen op andere zaken binnen je bedrijf. 

Met contrast de leesbaarheid groter maken

Het contrast in het gebruik van de kleuren zorgt ervoor dat de leesbaarheid groter wordt.  Ook het gebruik van randen om de tekst of het logo heen zou de leesbaarheid kunnen vergroten. 

Zorg dat het formaat past bij de gevel

Met grotere letters zorg je ervoor dat het beter leesbaar is, maar het moet wel in contrast staan met de grootte van de gevel. Om je nog verder te verdiepen en oriënteren op het plaatsen van gevelreclame klik hier.