Trainersopleiding Rotterdam

De Trainersopleiding Rotterdam is bedoeld voor mensen die het klappen van de zweep in hun vakgebied wel een beetje kennen. Deze mensen lopen het risico om hun motivatie kwijt te raken, doordat ze geen voldoening meer uit hun werk kunnen halen. Dat is het tijd voor verandering. Als je bereid bent om verantwoordelijkheid te nemen in jouw vakgebied kun je de trainersopleiding Rotterdam volgen om coach of trainer te worden. De Trainersopleiding Rotterdam wordt aangeboden door TC Academy. De opleiding tot coach duurt 13 lesdagen en de opleiding tot trainer 18 lesdagen. Het zijn opleidingen op HBO niveau.

Persoonlijke invulling bij de Trainersopleiding Rotterdam

Bij de Trainersopleiding Rotterdam is veel ruimte voor de persoonlijke invulling van de cursisten. Dat is logisch, want de meeste cursisten hebben al een hele carrière achter de rug. Daar zijn ze niet meer tevreden mee en zij hebben elk voor zichzelf doelen gesteld hoe ze dat willen veranderen. De docenten van de TC Academy hebben dat traject zelf ook doorlopen. Zij snappen precies welke worsteling de cursisten hebben doorgemaakt. Om die drive om dingen aan te pakken niet verloren te laten gaan krijgt elke cursist veel aandacht. Dat is mogelijk door de kleine groepen van maximaal 12 cursisten waarmee wordt gewerkt.

HBO diploma

De opleidingen die bij de Trainersopleiding Rotterdam worden aangeboden zitten op HBO niveau. Het zijn erkende opleidingen, waarvoor een Post HBO diploma wordt uitgereikt. Tijdens de opleiding is het mogelijk voor de cursisten om zich te specialiseren. Een deel van de opleiding vindt plaats in de praktijk. Zo wordt de stage in een werkomgeving gelopen en is ook de afstudeeropdracht sterk verbonden met een praktijksituatie. De docenten doen er alles aan om de persoonlijke ontwikkeling van de cursisten centraal te stellen. De kosten van de opleiding mogen gespreid worden betaald.