Tekst5Goedkoop is duurkoop

Vaak worden we aangetrokken door de mooie reclames van verzorgingsproducten die in de aanbieding zijn bij de drogist of bij de supermarkt. We kijken dan niet zo snel naar het etiket, maar eerder naar de prijs. Helaas is een mooie aanbieding bij de drogist of bij de supermarkt niet altijd voordeliger. Veel merken shampoo of gezichtsverzorgingsproducten van goedkopere merken zijn sneller in de aanbieding. Door een product te kopen van een goedkoper merk is de kans groter dat hier synthetische ingrediënten in zitten, zoals sulfaten of parabenen. Deze drogen juist de huid en het haar erg uit, waardoor je dus weer een conditioner of een serum, gezichtscrème, etc. moet aanschaffen zodat de huid of het haar niet volledig is uitgedroogd. Zonde!

Eerst etiket, dan de rest

Door goed naar etiketten van verzorgingsproducten te kijken, zoals natuurlijke gezichtsverzorging, weet je zeker dat je geen miskoop doet. Bij natuurlijke verzorgingsproducten, zoals natuurlijke gezichtsverzorging, bevat op zijn minst 10 % natuurlijke ingrediënten in het product. Doordat er veel natuurlijke ingrediënten in een natuurlijk gezichtsverzorgingsproduct zit, hoef je ook maar heel weinig van het product zelf te gebruiken, dus kan je ook heel lang met het product doen. Zo bespaar je geld en denk je mee met het milieu. De natuurlijke ingrediënten die een natuurlijke gezichtsverzorging bevat, bijvoorbeeld glycerine, schuimt heel erg van zichzelf en heeft een reinigend effect. We zijn erg geneigd om veel van het product te gebruiken, zoals shampoo of conditioner, maar dat is zonde! Veel van het product kan zijn werking niet doen en verdwijnt meteen weer in het afvoerputje.

Denk je ook mee met het milieu?

Vaak zie je ook dat grote merken betreft verzorgingsproducten of cosmeticalijnen zich meer gaan richten op hun verpakkingen. Ze gebruiken hun verpakkingen opnieuw of het zijn verpakkingen, zoals flacons of tubes, etc. van gerecycled materiaal. Ze worden steeds bewuster van het milieu en gaan dus ook duurzamer om met hun materiaal. Tegenwoordig wordt het aangegeven op de fles of ander soort verpakking, dat de verpakking van gerecycled materiaal is en van welk materiaal de verpakking zelf is. Zitten er synthetische ingrediënten in het product? Dan wordt dit vaak aan de voorkant aangegeven met een NO-label, naast het NO-label zie je vaak een opsomming welke synthetische ingrediënten en niet in het product zitten. Ook kan het voorkomen dat het NO-label op de achterkant staat, dus controleer ook altijd de achterkant.