Streven naar innovatie met een WBSO-regeling

Door middel van de WBSO-wet (Wet Bevordering Speur en Ontwikkelingswerk) probeert de Nederlandse overheid het voor ondernemers en zelfstandigen weer mogelijk te maken om aan innovatie en onderzoek te doen. Financiële lasten die onderzoek met zich meebrengt, zoals loonkosten van technisch geschoold personeel of gemaakte kosten aan Research and Development, worden door middel van de WBSO-subsidie in sterke mate gedrukt of zelfs geheel weggenomen. Ondernemers of zzp’ers hoeven hierdoor niet meer te besparen op het doen van onderzoek.

Hulp bij jouw WBSO-subsidieregeling

Een aanvraag tot een WBSO-subsidieregeling duurt lang, is ingewikkeld en brengt veel werk met zich mee in de vorm van administratie. Dit vormt een drempel voor veel ondernemers om een aanvraag tot subsidie te doen. De medewerkers van SUBtracers zijn gespecialiseerd in het aanvragen en beheren van subsidieregelingen en kunnen deze drempel gemakkelijk wegnemen.

Kom jij in aanmerking voor een WBSO-subsidieregeling?

Met de WBSO subsidies kun je op elke technisch medewerker/programmeur wel €22.000 tot €30.000 besparen. Veel Nederlandse ondernemers vragen echter geen subsidie aan omdat zij er niet zeker van zijn of ze hiervoor in aanmerking komen. Benieuwd naar de vereisten van een WBSO-subsidie? Wanneer je aan één van de twee eisen voldoet, kom je in aanmerking voor een WBSO-subsidieregeling:

1) Het door jouw bedachte concept voor een product/programma is nieuw en bestaat nog niet elders op de wereld.

2) Het door jouw bedachte concept voor een product/programma verbetert een huidige technische/programmatische situatie of verhelpt een probleem aan de huidige technische/programmatische situatie. Dit concept is elders op de wereld nog niet in ontwikkeling of in productie.

Regels met betrekking tot WBSO-subsidie

Aan de WBSO-subsidieregeling zitten enkele regels en voorwaarden verbonden:

-Je mag drie keer per jaar een WBSO-subsidieaanvraag doen.

-Subsidieaanvragen mogen elkaar niet overlappen.

-Subsidieaanvragen moeten vóór 31 augustus aangevraagd zijn (zzp’ers hebben tot 30 september de tijd).

-Je mag meerdere projecten financieren met 1 aanvraag.

-Financiering van het project is doorgaans 3 of 6 maanden. Of tot het project een werkbaar prototype/programma heeft geproduceerd.

-Er moet minstens één volle maand tussen de aanvraag en de werkzaamheden zitten. Werkzaamheden die ervoor gedaan zijn worden niet vergoed.