Startende ondernemer

Als u net begint met een onderneming dan zit u waarschijnlijk vol energie. u heeft tal van ideeën hoe u uw eigen zaak op de kaart gaat zetten en hoe u uw doelgroep gaat bereiken.

Maar er zitten natuurlijk ook risico’s aan het ondernemerschap. Als u bijvoorbeeld vanuit een vaste baan de stap heeft gezet naar een eigen onderneming, dan laat u daarbij bepaalde financiële zekerheden los.

Om u hiervoor in te dekken is het verstandig om goed advies in te winnen en u voor bepaalde zaken in te dekken.

Ook een goede risico analyse opstellen bij de start van uw onderneming is geen overbodige luxe.

Welke risico’s zijn er

Zoals hierboven al genoemd loopt u als startende ondernemer bepaalde risico’s. Welke zijn dit nou eigenlijk precies?

Om te beginnen hebben werknemers in vaste loondienst recht op een uitkering. Deze word gebaseerd op hun vaste loon (bruto). Op het moment dat u voor uzelf begint valt dit automatische recht weg. U dient vanaf dat moment zelf deze zaken te regelen.

Als u in loondienst bent en u werkt bijvoorbeeld in een fabriek met machines, dan is eventuele schade aan deze machines voor rekening van de werkgever/eigenaar. Op het moment dat u voor uzelf begint zult u zelf alle schade moeten betalen aan machines en gereedschappen die u in uw bedrijft heeft.

Ten derde is er nog het stukje aansprakelijkheid. Stel u werkt in vaste dienst bij een koeriersbedrijf. Als er met het bezorgbusje schade wordt gemaakt bij de klant, dan betaald uw werkgever deze schade.

Op het moment dat u zelf een koeriersbedrijf begint en u of uw werknemers rijd schade bij een klant, dan zult u deze uiteraard zelf moeten betalen.

Samengevat

Hierboven hebben we een aantal zaken/risico’s opgesteld waarmee u rekening moet houden als u voor u zelf begint. Een verzekering voor starters kan u behoeden voor veel ellende.

Het is dus verstandig goed te kijken naar een verzekering voor starters.