Sommige mensen hebben moeite met het vinden van een startersbaan

Toen ik net afgestudeerd was had ik veel moeite met het vinden van een startersbaan. In mijn tijd waren er nog niet zoveel uitzendbureaus als dat er nu zien. Dit maakt de keuze echter niet eenvoudiger. Want hoe selecteer je nu een goede site waar jij je gaat inschrijven? Indien jullie hier ook tips over over, dan hoor ik die graag? Je kunt in dit geval dan onderaan deze pagina een reactie plaatsen.

Een site waar ik veel positieve berichten over hoor is stagemax.nl. Zij hebben blijkbaar een zeer groot aanbod in zowel stage als startersfunctie.

stagemax.nlWanneer je een HBO volgt moet je twee keer een stage lopen. Dit is vaak in het derde en vierde jaar. Bij de meeste opleidingen zit er tussen die twee wel een verschil. De eerste stage is namelijk een meewerkstage. Tijdens deze periode gaat het vooral om het leren van praktijkervaring. Je draait dan mee in een bedrijf en voert de dagelijkse werkzaamheden uit. De laatste stage is dan een scriptie. Hierin focus jij je volledig op een onderzoek. Dat is vaak een probleemstelling binnen dat bedrijf. Je focus ligt dan vaak volledig op het onderzoeken van een vraagstuk. Het bureau Stagemax voorziet in beide gevallen een groot aanbod.

startersbaan

Klaar voor de arbeidsmarkt

intakegesprekWanneer je zo’n afstudeerstage hebt afgerond ben je klaar voor de arbeidsmarkt. Stagemax helpt jou hier dan graag in. Zij kunnen jou helpen bij het vinden van een startersbaan. Dit in verschillende branches zoals sales of informatica. Natuurlijk nog veel meer, hiervoor moet je de site zelf maar eens bezoeken. Verder volgt er na het vinden van een potentiële vacature altijd een voorbereidingsgesprek. Hierin word je klaar gestoomd voor het echte werk.