Secretaresse worden

Dit zijn je mogelijkheden

Heb je altijd al secretaresse willen worden of ben je simpelweg benieuwd naar wat deze functie inhoudt? Secretaresse is een beroep dat nog altijd veel wordt uitgevoerd, ondanks de automatisering en digitalisering van bepaalde werkprocessen. Tegenwoordig zijn de functies van secretaresse net wat anders en zijn er ook andere benamingen voor, zoals personal assistent, office manager of manager assistent. Er wordt nog altijd veel gevraagd van een secretaresse en daarom is het belangrijk om voor een goede opleiding te kiezen. Wil je secretaresse worden? Bij Fabius Opleidingen kun je snel van start.

De belangrijkste werkzaamheden

Als secretaresse heb je een aantal belangrijke taken op de werkvloer. In de eerste plaats is de secretaresse voor veel bedrijven het aanspreekpunt, zowel voor klanten en bezoekers als voor de verschillende afdelingen binnen een organisatie. Een secretaresse moet vaak breed inzetbaar zijn, zodat veel taken uitgevoerd kunnen worden. In de eerste plaats handel je als secretaresse de inkomende en uitgaande communicatie af. Daarnaast beheer je de agenda, plan je vergaderingen en bijeenkomsten en notuleer je tijdens de besprekingen. Je bent ook het eerste aanspreekpunt voor gasten en je regelt enkele administratieve werkzaamheden.

Het kan ook voorkomen dat je meer diverse taken uitvoert als secretaresse. Wanneer je werkzaam bent in een groter bedrijf wordt je vaker gezien als management assistent of office manager. Het is goed mogelijk om een opleiding te volgen tot secretaresse. Wil je secretaresse worden? Dan kun je je via Fabius Opleidingen aanmelden en inschrijven voor de klassikale lessen. Je leert alle belangrijke aspecten die hierbij komen kijken zodat je volledig wordt klaargestoomd voor deze functie. Bij Fabius Opleidingen krijg je praktijkgerichte lessen waardoor je precies leert wat een werkgever vandaag de dag van jou verwacht. Binnen 13 maanden kun jij al aan de slag als secretaresse!