Op zoek naar opleidingen, waar je niet op kantoor hoeft te zitten?

Heb je jezelf nooit voorgesteld om op kantoor te zitten? Dat kan! Niet iedereen houdt ervan o iedere dag op kantoor te zitten. Het is niet voor iedereen weggelegd en er zijn zat opleidingen waarbij dat niet hoeft. Sommige mensen zijn gemaakt om met hun handen te werken. Van 9 tot 5 achter een laptop zitten tikken is voor veel mensen saai. Dit kan verschillende redenen hebben. Sommige mensen zijn echt buitenmensen. Er zijn ook mensen die niet heel de dag kunnen concentreren achter een laptop. Gelukkig zijn er veel opleidingen waarbij je niet op kantoor hoeft te zitten. Zo heb je bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist opleiding Amsterdam. In deze blog kom je meer te weten over verschillende opleidingen, waar je niet op kantoor hoeft te zitten. 

Schoonheidsspecialist opleiding

Je kunt de opleiding schoonheidsspecialist doen. Hier werk je met je handen en hoef je niet op kantoor te zitten. Je kan bijvoorbeeld de schoonheidsspecialist opleiding Rotterdam doen. Hier volg je de studie in de stad Rotterdam. Er zijn verschillende redenen waarom iemand een schoonheidsspecialist wil worden. Een van de voornaamste redenen is dat je hiermee vaak en sneller een eigen onderneming mee kan starten. Wanneer je de opleiding schoonheidsspecialist gaat volgen dan kun je voor jezelf ontdekken waar je kwaliteiten liggen in deze branche. Dit kan ervoor zorgen dat jij je beter kunt gaan specialiseren in een bepaalde richting. 

Kappersopleiding

Een andere opleiding, wat je zou kunnen doen om aan de slag te gaan, zonder op kantoor te zitten is een kappersopleiding. Je kunt bijvoorbeeld altijd al haar willen knippen en/ of verven. Op de kappersopleiding leer je alle technieken. Je wordt hier getoetst en er wordt gewerkt met poppen. Bij het examen wordt er vaak een natuurlijk persoon gebruikt. Deze zoek je zelf voor het examen. Vaak krijg je van tevoren instructies van hoe het haar van een persoon moet zijn en wat ermee gedaan moet worden. Je kunt de kappersopleiding binnen 2 jaar doen. Vervolgens is het mogelijk om de vervolgopleiding allround kapper te doen. Dit heeft een duur van 1 jaar. Wanneer je dit hebt afgerond, dan heb je uiteindelijk een niveau 3 Mbo-diploma. 

Werken in de techniek

Wanneer je in de techniek wil gaan werken, dan zul je ook niet op kantoor zitten. Mensen in de techniek houden zich bezig met alles wat er gemaakt moet worden. Je zou dus een opleiding in de techniek kunnen doen. Onder deze sector, op het hoger onderwijs, valt van alles en nog wat. Je kan hierbij denken aan biologie, scheikunde, en medisch. Ook kun je hierbij denken aan wiskunde, natuurkunde en informatica. Verder valt bouwkunde en civiele techniek er ook onder. Ontwerp opleidingen, techniek in de maatschappij en al het andere techniek valt ook onder de sector techniek op het hoger onderwijs. 

Werken in de zorg

Je zou kunnen werken in de zorg. Hier werk je met je handen en zit je niet op kantoor. Je helpt andere mensen en zorgt voor een betere wereld. Je kunt verschillende opleidingen zowel op het mbo als op het hbo volgen. Ook kun je vele verschillende richtingen op. Er zijn verschillende werkvelden. Je kan hierbij denken aan geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, thuiszorg, ziekenhuizen, ouderenzorg en sociaal werk. Er is dus genoeg keus binnen de zorg!