Office management

In ieder bedrijf is goed office management belangrijk. Het office management houdt namelijk het kantoor draaiende. En dat betekent vaak dat dit het bedrijf ook draaiende houdt. Zonder goed office management, loopt het op de werkvloer allemaal een stuk minder soepel. Het is dan ook niet gek om een opleiding tot office manager te overwegen. Soms is het office management een afdeling, maar het kan ook gaan om één persoon die de functie van office manager bekleedt. Dat verschilt per bedrijf.

Verantwoordelijkheden en taken

Hoe dan ook is het office management verantwoordelijk voor verschillende zaken. Een office manager regelt bijvoorbeeld dat alles geregeld is voor bijeenkomsten of vergaderingen. Maar daar blijft het niet bij. Het office management is aanspreekpunt voor meerdere afdelingen. Ook is het office management verantwoordelijk voor het beheer van allerlei zaken. Dit kunnen personele zaken zoals personeelsadministratie zijn, maar ook het beheren van de agenda en voorraden. Daarnaast is het office management aanspreekpunt voor meerdere afdelingen en handelt communicatiestromen af. Zowel inkomende als uitgaande communicatie. Je leest alles over de werkzaamheden van het office management op deze pagina.

Opleiding

Om je voor te bereiden op deze functie kun je bij Fabius opleidingen terecht voor een opleiding dit office manager. Je leert hier alle kneepjes van het vak. De opleiding bestaat uit 45 lessen waarvan de eerste 30 de opleiding tot administratief medewerker zijn. De laatste 15 lessen zijn verdiepende op de functie van office manager. In iets meer dan een jaar tijd ben je hiermee klaar voor het office management. Alle details vind je op deze pagina van Fabius.