Minder klachten na gebruik met ergonomische muis

Ik werk fulltime achter de computer en maak dus erg veel gebruik van een muis. Zeker als ik bezig was met Excel-sheets merkte ik steeds vaker dat ik aan het einde van de dag naar huis ging met een zeurende pijn die van mijn hand naar mijn nek straalde. Deze pijn verdween niet na bijvoorbeeld het weekend of een week vakantie. In overleg met mijn werkgever ben ik op zoek gegaan naar een ergonomische muis die de houding van mijn hand en arm beter kon ondersteunen.

Een wereld van verschil

Na mijn hand volgens de aanwijzingen op de site opgemeten te hebben, koos ik voor een draadloze muis met handpalm ondersteuning. Al snel was ik gewend aan de nieuwe muis. Ik merk dat mijn pols niet meer krom lag en binnen een korte tijd zijn mijn armklachten sterk verminderd. De spanning in mijn hand en arm is beduidend lager. De ergonomische muis ligt prettig in de hand en ook is het klikken met de muis vrij licht, wat fijn is voor mijn zere wijsvinger. Mijn duim ligt tijdens het werk ontspannen op het plateautje dat aan de muis vastzit.

Aanrader

Ik kan iedereen met een baan waarbij je veel tijd achter de computer doorbrengt een ergonomische muis aanraden. Naar mijn mening zijn niet-ergonomische muizen eigenlijk niet meer van deze tijd.