Maak je website gebruiksvriendelijk met deze optimalisatietips

Zowel websitebezoekers als zoekmachines vinden het fijn als je website gemakkelijk in gebruik is. Maar hoe optimaliseer je je website nu voor meer gebruiksgemak? Wij geven je in dit artikel drie handige tips voor webdesign Kaatsheuvel.

1. Maak het navigeren eenvoudig

Webdesign Kaatsheuvel

Het gebruiksgemak krijgt een enorme boost als je je navigatie verbetert. Een website moet altijd een duidelijk hoofdmenu hebben en je kunt daarnaast ook en sidebar of een footermenu plaatsen. Verder zou je een zoekbalk kunnen toevoegen, zodat bezoekers direct kunnen zoeken waar ze naar op zoek zijn. Ook is het aan te raden om te zorgen voor duidelijke call-to-actions en een goede interne linkstructuur.

2. Verbeter de laadtijd

Mensen vinden het heel vervelend als ze moeten wachten, zeker als ze een website via hun telefoon bezoeken. Veel gebruikers haken dan ook af als ze vinden dat ze te lang willen wachten. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen en daarom is het aan te raden om je laadtijd zo kort mogelijk te maken. Maak hierbij gebruik van Google Pagespeed en volg de tips.

Webdesign Kaatsheuvel

Aangezien steeds meer mensen websites via hun mobiel bezoeken, is het belangrijk dat je website hier goed voor geoptimaliseerd is. Het beeld wordt op een telefoon kleiner, waardoor teksten soms ook te klein kunnen uitvallen en sommige elementen niet altijd goed zichtbaar zijn. Test hoe je website eruit ziet op verschillende beeldschermen en breng verbeteringen aan waar nodig.