LED strip verlichting in decoratie – 4 tips over hoe ze te gebruiken 

Verlichting is uiterst belangrijk bij het ontwerpen, omdat zij de perceptie van de omgeving door de mens kan beïnvloeden, waardoor deze meer opgewonden of juist rustiger wordt. Een van de trends die nooit terzijde wordt gelaten, is LED-stripverlichting, die de omgeving veel intiemer en gastvrijer maakt. 

De LED-strip is een moderne versie van de flasher, heeft verschillende voltages, kleuren en intensiteit, en kan in elke omgeving worden gebruikt. Het is een vorm van verlichting met een laag stroomverbruik, maar tegelijkertijd is het efficiënt. 

In dit artikel presenteren wij 4 redenen om in te zetten op LED strip verlichting voor decoratie. Bekijk ze! 

1. Duurzaamheid 

De kleine lampen zijn de beste alternatieven in verband met energiebesparing, die minder schadelijk zijn voor het milieu. Aangezien de LED niet warm wordt, biedt hij bovendien meer comfort aan het project. 

2. Praktisch en gemakkelijk te installeren 

Praktisch is altijd welkom, zeker voor degenen die besluiten de installatie zelf te doen. De lampjes, gegroepeerd in een zelfklevende tape, maken de toepassing eenvoudig en praktisch, en hechten zich aan elk type oppervlak. 

3. Verschillende stijlen en kleuren 

LED is, dankzij de beschikbaarheid ervan in verschillende kleuren, ook veelzijdig, zodat de keuze kan worden gemaakt die het best bij het projectvoorstel past. Daaronder zijn: wit, geel, amber, blauw, groen, rood, naast RGB’s, die verschillende kleuren gebruiken. 

4. Decoratief element 

Ook een goede verlichting komt de decoratie ten goede. LED’s zijn de perfecte kunstgrepen om speciale elementen in de omgeving te accentueren, zoals rond een spiegel, in een gang of in een lijstwerk. 

Bovendien kan de tape veel meer zijn dan alleen maar decoratief: hij kan worden gebruikt in de kleerkast om de keuze van stukken te vergemakkelijken of op de treden om het zicht ’s nachts te vergemakkelijken. 

 Conclusie 

Met zijn talrijke voordelen heeft de LED-strip een revolutie teweeggebracht in de verlichting, met een laag stroomverbruik en een hoge efficiëntie. Het is een optie die niet schadelijk is voor het milieu omdat er geen kwik in de samenstelling zit.  

Ongeacht de keuze is de indicatie dat INTOLED LED strips moeten worden gecombineerd met andere soorten verlichting. In het algemeen zijn projecten met slechts één soort verlichting zeer uniform. Ideaal is de mogelijkheid van verschillende verlichtingseffecten in dezelfde omgeving, wat meer harmonie geeft aan het project.