Kies voor het gebruik van koolstofweefsel

Koolstofweefsel is een veelgebruikte toepassing voor tal van producten. Het kan op zichzelf staand gebruikt worden maar ook in combinatie met andere materialen. Een veelgebruikte combinatie daarbij is samen met een kunsthars waarbij de koolstof het hars versterkt.

Stevig materiaal

Uit deze combinatie ontstaat een product dat stug maar tegelijkertijd ook stevig is. Het weegt niet veel maar is bestand tegen hoge temperaturen en kan ook goed tegen water en zuurstof zonder dat het materiaal begin te roesten. Het wordt daarom ook voor veel producten gebruikt.

Geschikt voor sportartikelen

Bij de artikelen die van de combinatie gemaakt worden kun je denken aan tal van producten uit de sportwereld. Voorbeelden hiervan zijn onder andere kano’s, surfplanken of ski’s. Omdat het materiaal goed bestand is tegen water wordt het veel voor watersporten gebruikt en het lichte gewicht zorgt ervoor dat het ook goed blijft drijven.

Auto’s en luchtvaart

Een andere bekende toepassing van koolstofweefsel in combinatie met kunsthars is die in de auto-industrie. Het materiaal wordt gebruikt voor gewone luxe wagens maar kent ook toepassingen in de racewereld. Ook in de luchtvaart wordt er gebruik van gemaakt.

Orthopedische artikelen

Behalve voor sportartikelen en vervoermiddelen wordt de combinatie ook gebruikt om orthopedische producten van te maken. Juist omdat deze tegen een stootje dienen te kunnen en lichtgewicht comfortabel is in het gebruik is een koolstofweefsel combinatie uitermate geschikt.