Hoe werkt een agv machine?

AGV 2

Het woord agv oftewel Automatisch Geleid Voertuig, is tegenwoordig niet meer heel erg relevant om te gebruiken, omdat veel van deze automatisch geleide machines niet meer fysiek worden geleid door iemand. De meeste apparaten rijden compleet automatisch en worden vaak geleid door een bepaald software systeem en navigatietechnieken. Door het ontwerp van de navigatietechnieken, is het nu mogelijk om als machine zelfstandig door een gebouw voort te kunnen bewegen, zonder dat iemand het bijvoorbeeld bestuurd van een afstand. Dit kan een bedrijf veel voordelen geven en tijd, kosten en moeite schelen. Maar hoe zit deze machine nou in elkaar en hoe werkt het?

De onderdelen

Elke machine die je tegenkomt heeft allerlei verschillende onderdelen en zo ook een agv. Deze machine is dus automatische en heeft daarom ook bepaalde onderdelen, die net wat anders kunnen zijn, dan begeleide machines. Als allereerst bestaat de machine uit wielen en een frame. Zonder deze onderdelen kan de machine natuurlijk niet functioneren en rondrijden. Daarnaast heeft de machine een ingebouwd navigatiesysteem. Door middel van dit systeem is het mogelijk voor de machine om vrij door het gebouw te rijden, zonder bestuurd te worden door een persoon. De machine kan dan makkelijk van de ene kant naar de andere kant van het gebouw rijden. Verder moeten de automatische machines ook opdrachten en acties uit kunnen voeren. Dit is mogelijk door een PLC of ook wel Programmeerbare Logische Besturing genoemd. Zo kan de machine op een functionele manier worden gebruikt.

De werking

Deze machine kan ook wel worden gezien als een computer die op wielen door een pand heen rijdt. Dit komt, omdat het een machine is die uiteindelijk wordt gebruikt om hele specifieke taken uit te voeren, terwijl het rijdt op een navigatiesysteem. Maar voordat de machine daadwerkelijk gebruikt kan worden, is het belangrijk om een software te installeren. Wanneer dat is gebeurd, kan de machine bezig gaan met het werk, waarvoor het is bedoeld.