Hoe verwijder je muurstickers?

muursticker

Muurstickers zijn over het algemeen vrij makkelijk om van de muur te halen. Het verschilt nogal per ondergrond hoe gemakkelijk de sticker te verwijderen is. Bij de meeste gladde ondergronden is het verwijderen van muurstickers ontzettend eenvoudig en kan binnen enkele minuten al klaar zijn. 

muursticker

Tips

Het verschilt ontzettend per ondergrond welke manier het handigst is om de muurstickers te verwijderen. Bij harde muren kun je een klein hoekje loshalen van de sticker om het vervolgens helemaal van de muur af te trekken. Meestal gaat dit bijna vanzelf. Mocht dit wat stroever gaan dan verwacht is het handig om een fohn te gebruiken. Verwarm hierbij het hoekje een klein beetje met de föhn, dit moet de lijm vanzelf wat doen loslaten. Het kan een tijdje duren voordat de lijm wilt loslaten dus heb geduld en houd de föhn er goed bij, maar niet direkt op de sticker. Houd enige afstand tussen de föhn en de sticker. 

Over het algemeen blijven er bijna nooit lijmresten achter van de muurstickers, mocht dit wel het geval zijn. Gebruik dan een föhn en een vochtig doekje om de lijmresten te verwijderen. Ditzelfde geldt voor het verwijderen van muursticker van het behang, pak een vochtig doekje en dep de stikker rustig. 

Is de sticker op het raam geplakt dan kan deze het beste verwijdert worden door het verwarmen met een föhn. Gaat dit erg lastig dan kan er altijd nog gebruik van een verfkrabber worden gemaakt. Deze zijn te koop bij de bouwmarkt voor maar een paar euro.