Hoe verbeter je je email gebruik?

email-server

Email, het is een uitvinding waar we al meerdere decennia gebruik van maken. De kans is groot dat we het in de toekomst nog steeds gebruiken waardoor het belangrijk is voor iedereen om de juiste email server te hebben. Wat betekent dat? Met elke email provider wordt je mail verstuurd via een server, maar niet elke provider is snel en ondersteund slimme manieren van versturen. Voor normale gebruikers is dat vaak geen probleem, maar als je professioneel te werk wilt gaan wil je wel dat al je mails naar de gewenste gebruikers gaan, en hierdoor kan het nooit kwaad om te kijken wat je opties zijn.

Waarom wisselen van email server?

Je zou denken: Maar ik heb voor nu geen problemen gehad met de email provider die ik nu heb. Waarom zou ik overschakelen naar een andere? Zoals in de vorige alinea gezegd ondersteunen niet elke email providers slimme manieren van versturen, want wist je dat je via een programma efficiënt en snel veel e-mails kan versturen? Dit kan een reden zijn om te switchen van een server smtp, omdat dit voor veel mogelijkheden kan zorgen voor bijna elk bedrijf. Als dit je interesseert, raad ik je zeker aan om te zoeken welke email providers aan jouw wensen voldoet.

Email vanuit bedrijven, wat kan beter?

Als bedrijf verstuur je waarschijnlijk per dag honderden e-mails. Met een wat verouderd systeem pas je handmatig elke email aan terwijl ze eigenlijk geautomatiseerd moeten worden, hoewel dit niet zo hoeft te zijn bij jouw bedrijf is de kans groot dat er altijd iets is wat beter kan. Wist je als voorbeeld dat je met automatische programma’s eerst kan reageren en de vraag beantwoorden, maar als het programma niet het antwoord weet of de klant niet blij is met de reactie, dat de email dan naar jou kan sturen? Hierdoor met dit systeem kan je het aantal e-mails die je moet lezen snel verminderen.