Hoe gaat een assessment eruit komen te zien?

Assessment

Bij een traditioneel assessment wordt  informatie over de kandidaat verzameld  door middel van interviews, papieren tests, rollenspellen en oefeningen. Papieren examens duren vaak uren. Dit vraagt ​​veel energie van uw kandidaat. Voorheen was er  een professionele psycholoog die de kandidaten analyseerde tijdens de evaluatie. Schattingen zien er vandaag een beetje anders uit. Tegenwoordig wordt  informatie over sollicitanten verzameld door middel van interviews en zijn tests meestal online. Daarom is er tijdens het testen vaak geen face-to-face contact. Online assessments (ook wel e-assessment genoemd) nemen vaak minder tijd in beslag, tot wel 5 minuten. Maar soms zijn er ook directe beoordelingen. Laten we eens kijken naar de verschillen tussen live en online assessment.

Assessment

Wat is een online assessment?

Online beoordelen kan volledig online en wordt steeds populairder bij organisaties. Uw kandidaten doorlopen verschillende secties en worden vaak gecontroleerd of ze passen bij de functie en de organisatie. Met e-assessments worden uw kandidaten volledig gemonitord. Ze voelen zich vrijer omdat ze zelf kunnen kiezen waar ze de assessment doen. Vaak wordt afgesproken wanneer de beoordeling moet plaatsvinden. Het gebruik van online assessments bespaart een bedrijf tijd en geld. Er kunnen meerdere kandidaten tegelijk worden beoordeeld. Online assessment bestaat vaak uit een combinatie van  persoonlijkheids-, motivatie- en intelligentietests.

Voordelen van online assessments 

Een live assessment is uitgebreid met een combinatie van rollenspellen, interviews en testen. Dit geeft een completer beeld van de kandidaat en de beoordeling is grondiger. Een ander voordeel is dat er rekening wordt gehouden met non-verbale communicatie.