Fris je kennis op met de Refresher Basic Training

Niet alleen in een kantoorpand, maar ook op een schip moet er te allen tijde een veilige werkomgeving zijn. Op een schip is dit zelfs nog noodzakelijker, omdat je hier niet direct professionele hulp aanwezig hebt. Jouw bemanning moet dus weten hoe zij bepaalde situaties moeten oplossen en eventueel ook het slachtoffer hulp moeten bieden. Het Basic Safety diploma moet echter om de zoveel jaar vervangen worden. Daarom is een Refresher Basic Training vereist. 

Korte herhaling van de theorie 

Een Refresher Basic Training is in feite een herhaling van alle opgedane kennis in de Basic Safety training die jouw bemanning gehad heeft. Tijdens twee trainingsdagen wordt de theorie kort herhaald en jouw kennis opgefrist. Daarna is vooral de praktijk aan de beurt, omdat dit immers het belangrijkste is in geval van nood. Zo kun je jouw kennis overbrengen op verschillende situaties en zien of je alles nog altijd onder de knie hebt. 

Update jouw praktijkervaring tijdens de Refresher Basic Training 

Tijdens de Refresher Basic Training worden verschillende situaties nagebootst waar jij en jouw bemanning mee te maken kunnen krijgen op een schip. Zo herhaal je bijvoorbeeld hoe je symptomen moet herkennen en doorgeven aan professionele hulp aan wal, maar ook hoe je het slachtoffer de eerste hulp kunt bieden die nodig is voordat het schip aangemeerd is. Zo voorkom jij dat er een mensenleven verloren gaat. 

Een nieuw certificaat voor vijf jaar 

Voordat je aan deze Refresher Basic Training begint, moet je in het bezit zijn van een geldige medische keuring (Seafarer Medical Certificate). Dit document moet aangeleverd worden voordat de training begint. Wanneer je de training afrondt, krijg je een nieuw certificaat. Met dit certificaat hoef je pas na 5 jaar weer een nieuwe herhalingscursus te volgen.