Excel to xbrl word veel gebruikt en dit is eigenlijk niet meer dan logisch. Excel zelf is een van de meest gebruikte software in de wereld. Het is uitgebracht in veel talen en word door verschillende soorten ondernemingen over de hele wereld gebruikt.

In Nederland maken veel ondernemingen dan ook gebruik van Excel en hierdoor is het gebruik van Excel to xbrl een noodzaak geworden. Veel van deze ondernemingen gebruiken Excel voor het maken van rapporten. Dit is dan ook logisch want met Excel kan er makkelijk een rapport worden gemaakt. Je kunt zelfs complexe berekeningen maken in Excel zelf.

Nu moeten de ondernemingen steeds vaker rapporten aanleveren in xbrl maar ze willen Excel blijven gebruiken. Dit kan als er ook gebruik wordt gemaakt van Excel to xbrl. Dit is een software waarmee Excel bestanden omgezet kunnen worden naar xbrl bestanden. Vandaar ook de naam Excel to xbrl. To is dan ook niks meer dan het Engelse woord voor tot. Het betekent dus letterlijk Excel tot xbrl en dit is dan ook precies wat deze software doet.

Je kunt meer informatie vinden over xbrl en Excel to xbrl door de onderstaande websites te bezoeken. Zo leer je veel meer over deze onderwerp.