De palmboom, de toevoeging op elke tuin

Voor iedereen met een tuin  is er onophoudelijk de drang om deze tuin mooier te maken, te onderhouden en uit te breiden. Dan is ze met enige regelmaat de vraag wat er gedaan kan worden.  Vaak is het ook nog eens zodat men niet weet welke uitbreidingen ze kunnen toepassen. Welke planten en bomen kunnen erbij, kan er een vijver bij of wellicht een vogelhuisje? vooral op het gebied van planten en bomen is het een moeilijke kwestie. Dit komt omdat verschillende planten en bomen verschillende types onderhoud nodig hebben. Sommigen vereisen dagelijkse zorg, terwijl je naar anderen geen omkijken hebt. De palmboom is echter zeer geschikt. Dit komt omdat er  talloze verschillende soorten bestaan.  er zijn namelijk rond de 4000 soorten.

Aanbod

Omdat er zo uiteenlopende verschillende soorten palmbomen zijn, heb je alle soorten en maten die je maar kunt bedenken.  Dit betekent dat er voor iedereen wel een geschikte tussen zit. Zo zijn de kleinste uitvoeringen hiervan rond de 20 à 30 cm, terwijl de grote exemplaren kunnen oplopen tot wel 5 of 6 meter.  Dat betekent dat ook de stamomtrek zo erg uiteenloopt.

In je tuin

In principe is het zo dat palmbomen en palmplanten In tropische klimaten groeien. Veel palm soorten kunnen daarom niet tegen extreem koude winters. Om een geschikt exemplaar te hebben voor in je tuin, is het belangrijk om een specifieke soorten hebben die winterhard is. Winterhard houdt in dat deze palmbomen zonder enige moeite de winter zullen overleven. Over het algemeen hebben palmbomen twee A3 keer per week water nodig. Dit zal natuurlijk in dit klimaat geen probleem zijn, Maar het is toch belangrijk om dit in je achterhoofd houden. Zeker aangezien de afgelopen jaren steeds meer periodes van droogte voorbijkomen niet Nederland. In die periodes is het dan extra belangrijk om hier op te letten.