De beste taartdozen van een groothandel kies je zo

taartdozen groothandel

Ga jij taarten verpakken maar moet je nog dozen hebben? Bij een taartdozen groothandel vind je allerlei mooie versies die jou en je klanten versteld doen staan. Maar welke taartdozen heb je nu echt nodig? Waar moet je op letten in kwaliteit en uitstraling? En wat is een gangbare prijs voor het soort dozen dat jij nodig hebt?

De afmetingen van de taartdoos

Het is allereerst goed om na te denken over de afmetingen die je nodig hebt om jouw taarten te verpakken en vervoeren. Een goede regel daarin is dat de doos net iets groter moet zijn dan de taart maar zeker niet veel groter. Veel bedrijven kiezen voor vierkante dozen voor taarten en dat kan natuurlijk heel goed. Ze zijn dan makkelijker te verpakken en vervoeren, met name door vervoersbedrijven voor de post. Maar het is wel zonde van het materiaal en de ruimte. Het is bovendien niet de beste manier om op te vallen.

taartdozen groothandel

Ronde dozen zijn hip

Wil je echt opvallen met je taartdozen en je oog voor detail? Dan kun je onder andere kiezen voor ronde taartdozen. Eigenlijk is dat ook heel logisch. Want de taart heeft immers een ronde vorm. Ga jij slechts een kleine hoeveelheid taarten bezorgen en laten afhalen? Dan is een ronde doos helemaal geen gek idee. De reden dat bijvoorbeeld supermarkten vaker kiezen voor vierkante dozen is omdat dit gemakkelijker te transporteren is, met name op grote schaal. Ook de stevigheid van de doos is beter te waarborgen als het om een vierkante doos gaat en als je ze in grote getalen verkoopt dan is dat inderdaad handiger. Maar heb je een kleine patisserie en wil je opvallen? Dan is een ronde doos de manier. 

De stevigheid

Het is in alle instanties beter om vooral te focussen op stevigheid dus laat dat ook vooral op nummer één staan. Een doos moet tegen een stootje kunnen maar ook zeker tegen een druppel regen.