Chiffon: een veelzijdige stof

chiffon

Galajurken, zomerjurkjes, zomerse blouses: je hebt het vast wel in je kledingkast hangen. Gemixt met een andere stof of puur chiffon is het een stof voor meerdere doeleinden. Maar wat is het nou precies? Voor welke doeleinden wordt deze stof nog meer gebruikt? Veel vragen waar je hier het antwoord voor zal vinden! 

chiffon

Soepel en veelzijdig 

Chiffon (Frans) wordt gemaakt van polyester. Het polyester wordt dun geweven en wordt daardoor transparant, soepel, sluierachtig en luchtig. Velen noemen het een dunne sterke stof. Dit wordt dus gebruikt voor meerdere doeleinden. Dit zijn o.a. jurken, sjaals en blouses. Maar ook is het te gebruiken voor huisinterieur, zoals: gordijnen, vitrage en dekbedovertrekken. 

Hoe vervelend is het om een zweetvlek te hebben in de zomer? Chiffon wordt daarom veel gebruikt in zomerse kleding. Door de luchtige stof maakt het de kans op zweten minimaal. Heerlijk om tijdens een festival te dragen dus en je armen in de lucht te gooien. Niet te vergeten een leuke zomerse bruiloft waar je lekker staat de dansen. 

Chiffon is in meerdere kleuren te koop. Zowel online als in de winkel en op de markt. Het wordt aangeboden tussen de €2 en €7 per meter. Perfect als je een lager budget hebt en er toch uit wil springen met je outfit! Kies voor de stof chiffon en ervaar de comfort en chiqueheid in uw bonen.