Benut je beurspubliciteit maximaal

Het is verstandig om, wanneer je op een beurs gaat staan, eerst goed te bekijken wat je er wilt gaan doen. Je moet er namelijk van overtuigd zijn dat je de beurspubliciteit optimaal zal benutten. Daarvoor zijn een aantal zaken erg belangrijk.
Op de eerste plaats moet je weten wat je op de beurs wilt gaan doen. Je kan ernaartoe gaan om je producten, die je hebt, te promoten maar het kan ook zijn dat je je naamsbekendheid wilt gaan vergroten. Je kan het natuurlijk ook beiden doen zodat je twee vliegen in een klap vangt.

Je zal geld moeten besteden aan een beursstand. Dat is vaak een kostbare aangelegenheid. Daarom is het belangrijk dat je goed bepaald waar je op een beurs wilt gaan staan met je stand. Zodra je een plaats neemt die achter in de beurshal staat, dan weet je vooraf dat je weinig bezoekers zult treffen. Dat kan niet de opzet zijn van een beursdeelname. Neem een plaats, waarvan je zeker weet dat er veel bezoekers langskomen. Dan moet je niet voorin of achterin de beurshal gaan staan maar meer in het midden. Dan weet je zeker dat je bezoekers trekt.

Je moet er ook voor zorgen dat de stand, ook wanneer je in het centrum staat, opvalt. Dat kan je doen door de stand een uitnodigend karakter te geven. Denk hierbij aan de kleuren. Door mooie kleuren te gebruiken kan je de stand een uitnodigend karakter geven. Bij donkere kleuren zal een bezoeker er snel aan voorbijlopen. Ook moeten er bewegende beelden of voorwerpen te zien zijn. Ook dat trekt bezoekers.

Ontvangst

Wanneer je als bezoeker langs een stand loopt zal je door de vertegenwoordiger van de stand vaak worden aangesproken. Deze vertegenwoordiger moet dat op een zeer vriendelijke toon doen en zonder dat je het zelf door hebt, je mee naar binnen loodst. Men zal als men het goeddoet je een drankje en eventueel een versnapering aanbieden en daarbij dan rustig over de producten praten. Ook moet je als vertegenwoordiger geïnteresseerd zijn naar wat de persoon zelf doet en waar hij eventueel vandaan komt. Het gesprek moet van twee kanten komen. Dan heb je het eerste en meeste succes.

Opleiding

Nu zal niet iedereen geschikt zijn om als vertegenwoordiger van een bedrijf op een beurs te gaan staan. Ook al is men nog zo een goede vakman dan wil dat nog niet zeggen dat je dergelijke werkzaamheden goed kunt uitvoeren. Je zult, als je door een baas gevraagd wordt om op een beurs te gaan staan, eerst een korte opleiding kunnen volgen. Daar kun je zeer veel leren. Je leert hoe je de klanten moet ontvangen en ze vanaf het moment van kennismaking op hun gemak kunt stellen. Wanneer je een goed gesprek hebt gehad moet je vragen of men een korte vragenlijst wilt invullen. Op deze manier is het mogelijk om de persoon, waarmee je een gesprek hebt gehad, na een paar weken op te bellen. Dat wordt vaak op prijs gesteld. Wat ook zeer belangrijk is om de potentiële klant na het gesprek een cadeautje mee te geven. Dat kan in de vorm van een pen of bijvoorbeeld een zak snoep. Van belang is ook dat je een tas meegeeft met je bedrijfsnaam erop. Dat is een extra reclame en men zal hem direct kunnen gebruiken. Veel beursbezoekers nemen namelijk veel folders mee om rustig alles nog eens na te kunnen lezen. Voor meer informatie kijk op: beurstraining.net